logo
ХЕРСОНСЬКИЙ
РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР
ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ
Вартість пробного ЗНО в нашому регіоні
22.12.2020

З 05 до 19 січня 2021 року на сайті Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти здійснюватиметься реєстрація осіб, що проживають: Херсонська, Миколаївська області, Автономна Республіка Крим, м. Севастополь. Особи, які проживають на території інших областей України, можуть зареєструватися через сайт відповідного регіонального центру.

Вартість пробного ЗНО для учасників із Миколаївської, Херсонської областей, АР Крим та м. Севастополь становить 225 грн.

Маємо зазначити, що цьогоріч  вартість проведення пробного ЗНО стала дещо вищою, порівняно з попереднім роком. Чому так? По-перше, це зумовлено зменшенням очікуваної кількості тестувань; по-друге, підвищенням оплати праці працівників І тарифного розряду. Так, через складну ситуацію з поширенням Сovid-19 у 2021 році кожний учасник / кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а отже, кількість тестувань значно зменшиться, унаслідок чого одиниця послуги стане суттєво дорожчою. Також маємо зауважити, що наразі оплата праці осіб, залучених до проведення пробного ЗНО, не висока, проте кількість таких працівників значна і кожен із них працює не менше п’яти годин. Не варто забувати і про процедуру оцінювання й отримування результатів. Зокрема під час проведення пробного ЗНО буде утворено експертні комісії з питань установлення порогу «склав / не склав» і визначення результатів учасників пробного ЗНО за рейтинговою шкалою 100–200 балів та експертні комісії з питань визначення результатів учасників пробного ЗНО за шкалою 1–12 балів. А для того щоб кожний учасник / кожна учасниця міг / могла отримати свій результат в означених рейтингових шкалах, ми підтримуємо роботу сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання».

Український і регіональні центри оцінювання якості освіти розуміють негативні наслідки підвищення вартості пробного ЗНО для здобувачів освіти. З огляду на це ми намагаємося компенсувати ці наслідки додатковими можливостями для учасників. Уже ухвалено рішення про те, що кожний  учасник / кожна учасниця пробного ЗНО зможе завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021 і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів. Крім того, Український центр оцінювання якості освіти та ГС «Освіторія» за підтримки МФ «Відродження» підготують офіційні відеокоментарі до завдань пробного ЗНО-2021: експерти Українського центру докладно проаналізують кожне завдання й порадять, як отримати найвищий бал на ЗНО.

повернутися до переліку новин
К сожалению ваше время вышло