logo
ХЕРСОНСЬКИЙ
РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР
ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ
Вступні до магістратури ー 2023: перебіг реєстрації
22.05.2023

Для вступу на всі магістерські програми, як завжди, потрібно буде скласти єдиний вступний іспит (ЄВІ). Однак цьогоріч він міститиме два блоки: іноземна мова і тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК).

Наразі, станом на 22 травня, до приймальних комісій закладів вищої освіти звернулася й отримала екзаменаційні листки майже 41 тисяча потенційних учасників. Бажання складати ЄВІ в пунктах тестування, які будуть створені в Україні, виявили 39 303 особи, а за кордоном ー 1 426. Нагадаємо, що пункти тестування для проведення єдиного вступного іспиту під час основної сесії за кордоном буде створено в 9 країнах, однак наразі вичерпано квоти в Берліні, Братиславі, Валенсії, Варшаві, Лейпцигу і Празі.

Водночас ті, хто планує вступати на спеціальності галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини», окрім ЄВІ, мають пройти ще й єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). Тож в заяві-анкеті вони також вказували спрямування предметного тестуванння, з якого бажали пройти ЄФВВ.

Спрямування предметного тестування Кількість зареєстрованих
Право та міжнародне право 6149
Управління та адміністрування 5118
Облік та фінанси 2609
Економіка та міжнародна економіка 2138
Психологія та соціологія 1987
Політологія та міжнародні відносини 795

Зауважимо, що неможливо вибрати більше двох предметних тестів ЄФВВ.

Для кожного учасника, який отримав екзаменаційний листок, на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти створюють інформаційну сторінку «Кабінет учасника вступних випробувань до магістратури», доступ до якої здійснюється за номером екзаменаційного листка та РIN-кодом, зазначеним у ньому.

Нагадаємо: раніше ми повідомляли, за яким алгоритмом слід діяти під час реєстрації для участі у вступних випробуваннях до магістратури та які вступні магістерські випробування треба вказувати в реєстраційній картці-заяві.

Більше інформації про вступні до магістратури ー за посиланням.

повернутися до переліку новин
К сожалению ваше время вышло