logo
ХЕРСОНСЬКИЙ
РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР
ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ
Відбулось ЗНО основної сесії з фізики
22.06.2015

22 червня 2015 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з фізики.

У Херсонській області під час ЗНО з фізики працювало 7 пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання: 5 – у м. Херсоні, 1 – у м. Новій Каховці, 1 – у м. Цюрупинську. Цього року тест з фізики мали намір складати 1557 абітурієнтів, взяли участь 1157 учасників, що складає 74% від кількості зареєстрованих осіб.

На пунктах працювали: 247 педагогічних працівників (відповідальні, інструктори, чергові), 7 працівників ДСО при МВС. Контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання здійснювало 7 уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти.

Зміст сертифікаційної роботи з фізики визначено на основі програми зовнішнього незалежного оцінювання з фізики для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти та затверджено Міністерством освіти і науки України (наказ від 01.10.2014 р. № 1121).

Сертифікаційна робота зовнішнього незалежного оцінювання з фізики у 2015 році складається із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності, а також завдань відкритої форми з короткою відповіддю.

Загальна кількість завдань тесту ЗНО з фізики – 34, на виконання яких учасникам тестування відведено 180 хвилин.

Максимальна кількість балів, яку зможе набрати учасник ЗНО з фізики, правильно виконавши всі завдання тесту – 54.

Відповіді до завдань тестів з фізики буде розміщено 23 червня 2015 року на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (розділ «Визначення результатів ЗНО»). Використовуючи правильні відповіді на завдання тесту, учасники ЗНО зможуть визначити власний тестовий бал за всіма завданнями сертифікаційної роботи з фізики.

Для визначення результатів ЗНО з фізики при регіональних центрах оцінювання якості освіти створені групи експертів, які після аналізу виконаних учасниками завдань тесту встановлять кількість тестових балів, що визначить «пороговий бал» тесту ЗНО з предмета.

Офіційне оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з фізики відбудеться після 01 липня 2015 року. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь у конкурсному відборі при вступі на навчання. Учасники ЗНО, які не подолають визначений «пороговий бал», уважатимуться такими, хто тест не склав.

За матеріалами сайту Academy.ks.ua

повернутися до переліку новин
К сожалению ваше время вышло